torek, 23. junij 2015

BITI POLICIJSKI PES

Prvi dan smo preživeli v šoli, kjer smo si ogledali dva dela Poirota in enega Rexa. Drugi dan smo prav tako preživeli v šoli, kjer smo si najprej ogledali še en del Komisarja Rexa, nato pa smo peš odšli na policijsko postajo. 

Tam smo si najprej ogledali notranjost policijske postaje. Videli smo celice, kjer pridržijo osumljence, in sobo za zaslišanje. Policist nam je pokazal tudi vso opremo, ki jo mora imeti na sebi policist specialne enote. Spoznali smo delo kriminalista, nato pa odšli na dvorišče, kjer nam je kriminalistična tehnica predstavila svoj poklic. Lahko smo si ogledali, kako zgleda kombi z vso potrebno opremo, in iskali sledi prstnih odtisov. 



Na koncu pa sta nam svoje delo predstavila še policista, vodnika psov. Prvi se nam je predstavil vodnik psa za splošno rabo, ki je namenjen iskanju sledi na kraju zločina ali za vzdrževanje javnega reda in miru. Drugi pa se nam je predstavil vodnik psa za specialno rabo, ki je imel s seboj dva kužka. Prvi je bil izšolan za iskanje drog, drugi pa za iskanje razstreliva. Delavnica je bila zelo zabavna in zanimivo je bilo od bliže spoznati delo policistov in policistov vodnikov psov, kriminalistov in kriminalističnih tehnikov. Mentorica delavnice je bila prof. Barbara Bajc Šerovič. (Ema Butara, 3. a)

Ni komentarjev:

Objavite komentar