torek, 16. junij 2015

PRVI SKOK

Na projektnem tednu se nas je kar 21 dijakov od prvega do tretjega letnika udeležilo padalskega tečaja. Potekal je 4 dni za začetnike ter dva dni za tiste, ki so morali le osvežiti lansko znanje in so s padalom že skočili.

Delavnica je tri dni potekala na šoli, kjer smo v učilnici začeli s teoretičnimi osnovami ter z vajami na trenažerjih v telovadnici, nato pa je sledil težko pričakovan skok s padalom, kjer smo pokazali, česa vsega smo se v preteklih dneh naučili. V treh dneh smo izvedeli veliko novega o samem padalu, o aerodinamiki ter o izrednih postopkih, za katere smo upali, da jih v zraku ne bomo uporabili. 

V petek zjutraj smo se dobili na letališču Prečna, kjer smo se, skupaj s profesorico, orientirali, ogledali pristajalni teren in še na tleh povadili odskoke z letala. Po začetnih pripravah se je v zrak podala prva skupina treh dijakov, kateri je sledilo še šest skupin. Od jutra pa do poznega popoldneva smo se družili, navijali za svoje prijatelje ter upali na najboljše. Naš padalski dan pa smo zaključil z nekaj vzpodbudnimi besedami inštruktorjev ter s tradicionalnim padalskim krstom. 

Za padalski tečaj smo se vsi odločili zaradi želje po adrenalinu ter poskušanju novih, vznemirljivih stvari, ki jih verjetno ne bi bil zmožen vsak. Zagotovo je imel marsikdo izmed nas tudi pomisleke glede skoka, vendar smo na koncu prav vsi uspešno opravili svoj prvi skok s padalom in tega izjemnega občutka, ki ga doživiš v zraku, se ne da opisati, lahko ga le občutiš. (Lucija Laubry in Nik Gabrič)



 




Ni komentarjev:

Objavite komentar