četrtek, 11. junij 2015

STRAH!

Naša delavnica se je pravzaprav začela že z uvodnim sestankom. Tam smo dobili zadolžitve, ki smo jih morali do projektnega tedna opraviti. Vsak je dobil eno temo za referat, ki ga je nato predstavil na delavnici.
Pogovarjali smo se o Hitchcocku in njegovih filmih ter o tem, kaj je strašnega v filmih, literaturi in glasbi. Nato smo si ogledali Hitchcockov film Psycho in ga podrobno analizirali. Določili smo, kateri so glavni preobrati v filmu, in analizirali glavne osebe. Ugotavljali smo, kaj je v filmu strašnega in s katerimi izraznimi sredstvi je strašnost še bolj poudaril, govorili smo tudi o načinu snemanja filma, o različnih perspektivah in planih snemanja, o vlogi črno-bele tehnike ter o tem, kako vse to vpliva na gledalca. Nato smo si ogledali en odlomek iz filma in ga podrobno analizirali. Nato smo se pogovarjali še o Ojdipovem kompleksu, ki smo ga lahko opazili pri glavnem igralcu v filmu.
Prvi dan se nam je za kratek čas pridružila tudi profesorica za psihologijo, ki nam je predstavila psihologijo grozljivk. Delavnica je bila zabavna in naučili smo se veliko novih stvari.  Mentorici delavnice sta bili prof. Tea Ribič in prof. Tina Furlan Turk.

EMA BUTARA



Ni komentarjev:

Objavite komentar